top of page

Ægte/uægte

Jeg bliver ofte spurgt om jeg kan hjælpe nogen med oplysninger om de dukker de har

købt andet sted eller på loppemarked og der må jeg beklage.

Når jeg køber dukkerne i Japan sørger jeg for i vidt muligt omfang kun at købe de dukker, hvor den Japanske sælger kan oplyse mig om kunstneren mm.

At købe en Kokeshi dukke er ikke bare at købe en dukke. Priserne kan i Japan variere fra 100 kr til 10.000 kr, alt efter hvem der har lavet dem.

Jeg oplever også at jeg nogengange får at vide at dukkerne kan købes billigere andre steder, men så køber du også en uden historie og du sammenligner derfor æbler og pærer.

For én kunstner masseproducere og én anden er kendt og laver kun få, derfor kan du ALDRIG sammenligne priser med mindre det er nøjagtig den samme dukke.

Hos mig er en del af servicen at du får de oplysninger, og at du får et ægthedscertifikat ved købt, der der findes utallige billige Kinesiske kopier på marked...især den blå avis, hvor de bliver solgt som Japanske Kokeshi. Det er de på ingen måde. Det er maskinfremstillede kopier fra Kina uden værdi.

Jeg garanterer ægtheden af mine dukker som er købt hos Japanske antikhandlere som jeg handler med fast.


Dukken på billedet her er et eksempel på en kinesisk masseprodukseret dukke, den har ingen værdi og har intet at gøre med de Japanske Kokeshi


146 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page